Vitorlázás

Ideális a balatoni vízminőség

Minden héten négyszer vizsgálják a Balaton algataralmát az Országos Vízügyi Főigazgatóság szakemberei. Siófokon, Balatonszemesen, Szigligeten, Keszthelyen és a Zala-torkolatban is végeznek méréseket, amelyeket laboratóriumi vizsgálat követ. A legfrissebb mérési eredmények a múlt hét közepén kivett mintákhoz kapcsolódnak. A víz algatartalmának becslésére használt klorofil-alkoncentráció, ami meghatározza, hogy mennyi alga van a vízben, mindenütt a javasolt határérték

Augusztus 20-i ünnepi programkavalkád a Balatonnál
Augusztus 20., államalapításunk ünnepe – az új kenyérrel, tűzijátékkal, zenével, gyerekprogramokkal, színes kavalkáddal jön – a Balatonnál is.
Zamárdiban készítik az év legjobb strandételét
Ráadásul elég meglepő alapanyagból. A Balaton körül található büfék legjobb ételeit rangsorolták idén is.
Balatonmáriafürdői TVSE Kupa beszámoló
Informatikusként látom, hogy a XXI. században a számok bűvöletében élünk, néhány adat az augusztus 10-én megrendezett VIII. Mária Kupáról.
Reklám
Tűzijátéknéző hajók a Balaton körül 2019. augusztus 19-20-án

A hajójáratokra a jegyek kizárólag a helyszínen, csak az induló hajóállomások (Balatoni Hajózási Zrt.) jegypénztáraiban válthatók.

Megkezdődött a szüret - ezért szedik éjszaka a szőlőt
Idén is a Varga pincészet kezdte meg elsőnek a szüretet a Balatonnál. Ordacsehiben szedik a csabagyöngyét.
Máté Szabi csopaki kalandjai – Füstös Balaton 3. rész

Máté Szabi következő megállójához érkezett a Füstös Balaton 3. részében, ami nem más, mint Csopakon a Szomszéd kertje. Miután előkészíti a terpet saját esti fogásához, nyakába veszi Csopakot és elsőként a Tamás pince, egy igazi ökogazdákodás kincseinek a felfedezésével indítja a napot, amik közül is a levendula spritz és a zöld-dió szörp a kedvence. Majd […]

Óriási! Tényleg ez van a Balaton mélyén? – VIDEÓVAL!
Élvezzük a Balaton minden csodáját, de vajon tudjuk, hogy mi van a felszín alatt, a tó mélyén? Most megmutatjuk.
Bulihajó
None
Romantikus sétahajózás
None
Balatoni Varázshajó
None
Balatoni sétahajózás
None
Keszthelyi Szilveszter 2019

Keszthely főterén búcsúztatják a 2019-es esztendőt sok zenével, sztárvendéggel, tűzijátékkal december 31-én.

Reklám
Szezonzáró Vonyarci Búcsú 2019 Vonyarcvashegy

2019. szeptember 15-én rendezik meg Vonyarcvashegyen a 28. Szezonzáró Vonyarci Búcsút a település több helyszínén.

Balatoni nyár: meghitt pillanatok és az újabb nyertesek
A múlt héten is gyönyörű képeket kaptunk olvasóinktól felhívásunkra, amellyel a balatoni nyár legjobb pillanatait keressük. Mutatjuk a heti sorsolás nyerteseit, és az imádni való képeket!
Festetics Trófeaszemle 2019 Keszthely

A vadászathoz kötődő zenei, irodalmi és képzőművészeti programok, solymász bemutató várja az érdeklődőket 2019. szeptember 14-én Keszthelyen.

Mikulásfutás 2019, Siófok

5. alkalommal rendezik meg Siófokon 2019. december 7-én a Mikulásfutást, melyen rengeteg meglepetés is várja a sportolókat.

Szilveszteri Party 2019, Siófok

Az év utolsó napján remek zenékkel, hangulatos gasztro faházakkal, fergeteges szilveszteri bulival búcsúztatják 2019-et Siófokon.

Tihanyi Félmaraton 2020

Többféle távon, gyönyörű pályán, családi programokkal várja a Tihanyi Félmaraton a futókat 2020. január 1-én.

Alsóörsi horgásznap és halfőző verseny 2019

2019. szeptember 14-én családi programokkal, főzőversennyel színesített program várja az érdeklődőket Alsóörsön.

Szent István napi ünnepi hétvége Balatonudvariban
None
Jamie Winchester koncert
None
Reklám
Keszthelyi Táncpanoráma 2019

17. alkalommal rendezik meg a Táncpanorámát Keszthelyen, amely a Balaton Színház és a Nemzeti Táncszínház közös szervezésű rendezvénye.

Esti Tűzgyújtás dobokkal és csillaghullással
None
Az időjárás is közbeszólt a füredi versenyen

Két pályán, 8 hajóosztály 68 hajója versenyzett a Füred ODT kupán. Az A pálya felelős rendezője Igali Csilla, a B pályáé Böröcz Berta volt. Előbbin a J24, a Scholtz22, a Sudár Regatta és az Elliott770, utóbbin az Asso, a Melges24, az X35 és a 8m osztályok versenyét vezényelték le. Az első versenynapon az időjárás nem

Heppiend Fesztivál 2019 Csopak

Szezonzáró rendezvényt tartanak a csopaki strandon 2019. szeptember 7-én 10-23 óra között koncertekkel, családi programokkal

A Balatonnál ellenőrzött minden negyedik vállalkozást megbüntette a NAV
Csaknem minden negyedik vállalkozásnál talált valami szabálytalanságot balatoni ellenőrzéssorozatán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A vállalkozók negyede annak ellenére mulasztott, hogy az akciót a hivatal ezúttal is előre meghirdette honlapján. Az ellenőrzéssorozat kapcsán kiszabott mulasztási bírság megközelíti a 115 millió forintot.
Nyári néptáncest
None
Fonyódi Kutyafesztivál
None
Jön az őrült hajók versenye

Augusztus 17-én kezdődik a VI. Hartai Őrült Hajók Versenye a hartai Duna-parton. A kizárólag manuális hajtással és úszásra rendeltetésszerűen alkalmatlan eszközökből készített „járművekkel” versenyző csapatok próbálnak minden évben minél látványosabb őrültségekkel előállni és minél gyorsabban megtenni a néhány száz méteres dunai szakaszt. A jelmezekkel, vízi bombákkal, füstölőkkel és hajókürtökkel tarkított megmérettetés minden évben tartogat meglepetéseket,

Baranyay László koncert
None
Rio Buli és Hó party a fonyódi kikötőben!
None
Tűzijátéknéző hajók a Balaton körül 2019-ben!
Tegye igazán felejthetetlenné az idei nyarat és ünnepeljen augusztus 19-20-án a Balaton közepén a Mastercard Tűzijátéknéző hajóink egyikén.
KLASSZ a pARTon!
None
Füred ODT Kupa beszámoló
A Balatonfüredi Yacht Club hagyományos versenyére augusztus második hétvégéjén került sor. Két pályán, 8 hajóosztály 68 hajója versenyzett.
3 nap alatt 7 futam a Zugvogel Flottabajnokságon
Igazán jó körülméynek között zajlott a Kielzugvogel Flottabajnokság Agárdon, az osztály anyakikötőjében a Yacht Klub Agárdban, a Magyar Kielzugvogel Flotta Egyesület szervezésében, az YKA támogatásával augusztus második hétvégéjén
Balatoni Beatles Mánia koncert Alsóörsön
None
Balatoni Beatles Mánia koncert Siófokon
None
7 balatoni templom- és várrom, ahova mindenképp látogass el

A fantasztikus természeti adottságokon kívül gazdag múltidéző épített örökséggel is büszkélkedhetnek a balatoni és környékbeli települések.

A vállalkozások negyedénél talált szabálytalanságot a NAV a Balatonon
Pedig előre szóltak, hogy ellenőrzés lesz. 115 millió forint bírságot osztottak ki.
Zene, csend és belső utazás – különleges művészeti fesztivál Pannonhalmán
Hirdetés - Az Arcus Temporum XV – Pannonhalmi Művészeti Fesztivál első pillantásra lehetetlenre vállalkozik: meghívni egy pillanatnyi csendre az idelátogatókat a művészet és az élet forgatagában.
19-én és 20-án is lesz tűzijáték - mutatjuk hogy hol!
Ábrahámhegyen, Badacsonyban, Balatonszepezden, Balatonbogláron augusztus 19-én, a többi balatoni településen 20-án lesz tűzijáték. Összegyűjtöttük, mikor hol kezdődik.
Kigyulladt a Kék Hullám sebesvonat mozdonya - 300 utast szállítottak le
A 418 331-es remot Csörgő kapott lángra az egyik Tapolcára tartó Kék Hullám sebesvonaton, hétfőn, az év eddigi legforróbb napján.
Oldtimer hajók versenyeznek a Balatonon

Huszonegy éves múltra tekint vissza a Tabu Oldtimer Vitorlás Kupa, amely egy tradicionális fahajók részére kiírt túraverseny és az összevont cirkálók számára pedig ranglistaverseny. Az idén 10 hajóosztály számára kiírt eseményt minden évben az augusztus 20-a előtti szombaton rendezik meg Balatonkenesén. A verseny útvonala: Balatonkenese–Balatonaliga–Balatonkenese–Balatonalmádi–Balatonkenese. A rendezvény megnyitója idén augusztus 16-án 11 órakor lesz Balatonfüreden,

Rólad is készülhet rúdtáncos kép a Balatonnál!
Ha mindig is kipróbáltad volna rúdtáncot, vagy már profin űzöd a sportot, netán csak csodaszép szexi lányokat néznél a rúdon, akkor Fonyódon a helyed! A SUPport Bázison a világbajnok rúdtáncos, Floch Bernadett augusztus 18-án különleges fotózásra vár bennünket!
Jól sikerült a Zugvogel flottabajnokság

Ideális körülmények között zajlott a Kielzugvogel Flottabajnokság az osztály anyakikötőjében, a Yacht Klub Agárdban, a Magyar Kielzugvogel Flotta Egyesület szervezésében, az YKA támogatásával. Pénteken két, inkább taktikus futamot sikerült tartani a nagytisztáson, 5-8 csomós dél-nyugati szélben, amely szombaton délire fordult és kicsit erősödött, három futamot vitorláztak. Ezek a hajók 10-15 csomós szélben érzik igazán jól

Reklám